HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

apple_watch_kuka.jpg

Apple gyűlölők kárörvendjetek, megfontoltan költekező Apple imádók örüljetek, itt van az Apple óra cikk amire vártatok! Azt hogy az óra nemérimeg, ronda, nemkerek, lassú, naponta kell tölteni, nem részletezem, ezeket mindenki tudja. Összegyűjtöttem nektek 25 igazi hibát, olvassátok, osszátok, Apple órásoktól ártatlan arccal érdeklődjetek róluk!!! 

1. A digitális korona néha megszorul vagy beragad. Az Apple azt mondja hogy ilyenkor tartsd a csap alá.

2. A berregés elég gyenge, előfordul hogy nem veszed észre.

3. Csengő és értesítés hangokat nem lehet rajta változtatni.

4. Ahhoz, hogy a pulzusmérés működjön, elég szorosra kell a szíjat állítani.

5. Van akinek nyomja a csuklóját, ők csak nagyon lazán tudják hordani.

6. Lazán hordva az óra állandóan PIN kódot kér az azonosításhoz mert azt hiszi hogy le volt véve a csuklóról.

7. Ha a beállításokban kitörlöd a PIN kérést, akkor az óra deaktiválja az Apple Pay-t.

8. Feleségemnek egy hónapon belül sikerült megkarcolnia a kijelzőt, nem emlékezett rá, hogy hogyan történt. 

9. Az állítható mágneses csattal zárható steppelt velenci bőr szíj belső felülete fél év alatt megkopik ahol surlódik a csuklón.

10. Az óra Bluetooth kapcsolatban áll a telefonnal, mégsem lehet beállítani, hogy szóljon ha elvesztetted a telefonodat. 

11. Az óra nem tud 5 GHz-es Wi-Fi hálózatra kapcsolódni, csak 2.4 GHz-esre.

12. Minden óra ötvenedik percében jelez az Activity app ha végig ülted az egész órát. Ilyenkor mint valami bamba távirányított klónhadsereg, egyszerre állnak fel meetingeken az Apple órások.

13. Ezt az értesítést akkor is küldi kitartóan, amikor moziban ülsz, autót vezetsz, vagy Obama évértékelő beszéde alatt téged mutat a kamera.

14. A rajzolós üzenetküldés tökéletes időpocsékolás mert pontosan 50% az esélye annak hogy a címzett megértse hogy mit akarsz.

15. Nagyon precízen kell ujjheggyel a pici ikonokra rábökni, sokszor előfordul hogy csak többszöri próbálkozásra sikerül.

16. A kijelzőt általában nem használják ki maximálisan, például navigáció közben nagyon kicsi a következő kanyart ábrázoló nyíl.

17. A Workout app nem kérdezi meg, hogy leállítsa-e az edzés mérését amikor hazaértél, vagy amikor leültél.

18. Ha elfelejtetted leállítani az edzést, utólag nem lehet editálni, csak az egészet törölni.

19. Ha nem volt rajtad az óra, utólag nem lehet az Activity appban edzést hozzáadni.

20. Az Activity és a Health app adatokat nem lehet exportálni és importálni. Csak iCloud és iTunes backupjuk van, ha tiszta OS installt akarsz a telefonodra, ezek mind elvesznek.

21. Csak azt lehet megadni, hogy melyik appok küldhetnek az órára értesítéseket, azt nem lehet beállítani, milyen fajta értesítések jelenjenek meg. Például jó lenne Twitter említéseket az órán látni, de a lájkolásokat csak a telefonon.

22. Ha van valami fontos naptárbejegyzés és nem okézod le az értesítést, egy próbálkozás után feladja az óra, nem lehet neki beállítani, hogy addig nyaggasson, amíg meg nem nézed.

23. Ha Siri félreérti a diktálást, nem lehet javitani, csak az egészet törölni és újrakezdeni.

24. Jónéhány Apple app támogatása hiányzik (Podcasts, Find my Friends), mások túlságosan leegyszerűsítettek, például a remote app csak számok között tud léptetni, de beletekerni már nem lehet vele, pedig erre tökéletes lenne a Force Touch.

25. Az óra megtippeli, hogy melyik kontakthoz milyen nyelven akarsz diktálva válaszolni (onnan, hogy milyen nyelvre van a telefonon az iMessage ablakban a billentyűzet állítva), de nem lehet a diktálás nyelvét manuálisan változtatni.

+1 A mágneses töltőfej szimmetrikus, de csak az egyik oldalán van mágnes, garantált, hogy először mindig rosszul próbálod rátenni.

Steve Jobs nem érhette meg az Apple Watch megszületését, biztos hogy naponta falhoz vágta volna. Többször.

(Egy régebbi cikkben szedtem össze az Apple Watch pozitív tulajdonságait)

Címkék: Apple Watch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr558475168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása