HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

tünti

(Update: a matekból felmentett szerző korrigál.)

Tegnap nagyon rossz társaságba keveredtem, pártízezer olyan ember közé, akik mind az internetadó ellen voltak. Kárenyhítés gyanánt kiszúrtam a tömegből kettőt, akik elvittek sörözni, meg zsíros deszka elnevezésű májas szendvicset etettek velem, közben szólt az élőzene, még jó, hogy nem volt drága, na, mindegy, és persze közben nyomták a komcsi propagandát, azt számolgatták, az internetelérés esetében az adó hányszorosa a díjnak, és okoskodtak, hogy ha a kenyérre ugyanekkora mértékű adót vezetnének be, akkor egy kilót 4000 Ft-ért kellene adniuk a pékeknek, pontosabban 200-ért, de be kéne fizetniük utána a 3800-at a rezsicsökkentés mintájára.

Szerencsére a kibertérben sokkal megfontoltabb, a problémát távlatosabban, dialektikusabben látó emberek is vannak, akik nem rettennek meg sem a tömegtől, sem a tények csalfa fénye nem vakítja el éleslátásukat, és bátran kiállnak az internetadó mellett. Úgy vélem, manapság a kormányzati szándékok valódi mozgatórugóit megértő és akceptáló hozzáállás sokat segít a boldogság eléréséhez.

Mindenesetre sikerült megingatniuk májas szendviccsel megvásárolt nézőpontomat, ezért összeállítottam egy kis táblázatot, amelybe önkényesen kiválasztott szolgáltatók díjcsomagjainak árai alapján kiszámoltam, 1 GByte forgalomra mekkora adó esik. Pontatlansági figyelmeztetés: csak letöltést vettem, kábelesnél csak garantált sávszélességet, a Mbit/s sávszélességet 10-zel osztottam Mbyte/s letöltött adatmennyiségre átszámoláskor, a mobil csomagoknál a 100% kihasználtságot preferáltam, kábelesnél max. 60%-ot. Bár az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a hiba lehetősége nem kizárt, simán Guinness-rekord esélyes - lett volna, ha nem lenne a 700 Ft-os plafon.

internetado

A kép kattintásra nagyobb lesz, igény esetén megosztom a Google Drive-os táblázatot.

Címkék: internet internetadó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr276837817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása