HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Fiam(11) reggel felkel, és keservesen sír, hogy amint feloldja a képernyőzárat a telefonján (ZTE Blade 3), az rögvest újraindul neki. Próbálom én is, tényleg. Kicsit türelmesebben, akkor nem. Megnyugtatom, hogy ezek ilyen szarok, egyébként erről blogot is írok, nem véletlenül az a neve, ami. A név tetszik neki, pici szíve megnyugszik.

Pár nap múlva mutat egy játékot, épp a második kört indítom el, amikor újraindul a kezemben. Kérdem, az újraindulás gyakori-e még. Hát, van olyan nap, hogy egyszer sem indul újra.

Na, enek már a fele sem tréfa, gondolkodjunk, mi lehet a baj? Az Androidnak van watchdog-ja, ami újraindítja a rendszert, ha az sokáig nem csinál semmit. Ezt mindig kiadós fagyás előzi meg, watchdog timeout hosszúságú (kb. fél perc, egy perc). Szóval ez kilőve. Bizonyos programok meghatározott pontján fordulhat elő ilyesmi, ha az app valami disznóságot csinál, és megfekteti a rendszert, de itt nem ez az ábra.

Lássuk, mit mondanak az internetek: ismerős a probléma. A megoldás egyszerű: kis papírfecnivel oda kell szorítani az akkumlátort az érintkezőhöz. Falhozvágás elhalasztva.

Címkék: hardware watchdog ZTE Blade 3

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr485985384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása