HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Na jó, ez csak álkérdés, minden készüléktulajdonos tudja a választ: rá kell csak dugni számítógépre, és el kell indítani a gyári programon a "fotók letöltése" menüpontot. De kezdjük az elejéről.

Kollégáim, talán látván a megelégedettséget, amit a Blade okoz nekem, úgy gondolták, ők is androidos telefonokkal vértezik fel magukat. Nem úgy ment a dolog, mint ahogy azt a tapasztalatlan vásárló elképzeli, berontunk a boltba, aztán visszük, amit meglátunk, mint az állatok, mert a Vodafone az akciós kínálatában szereplő típusoknak kb. a felét tartja raktáron, a többit megrendelésre sem tudja szállítani, ezek csak amolyan díszítőelemként szerepelnek a különböző készüléklistáikon. No de legalább bő típusválaszték van, valaki biztos ennek a mutatószámnak a függvényében kapja a prémiumot, aki valószínűleg utálja azt, akinek a megrendelések teljesülési aránya a bónuszképzés alapja, és így máris érthető a dolog, utóbbi nem fog kapni egy kanyi vasat sem.

Elég volt két hét, hogy sikerüljön a Vodafone unorthodox értékesítési rendszerével zöld ágra vergődni, és már boldogan nyomkodhattuk a zsír készülékeket. Bár Zoli kolléga nem maradéktalanul elégedett, mert az ő Defy+ készüléke nem úgy viselkedik, ahogy azt naívan elvárná.

Történt ugyanis, hogy ellentétben a másik Defy+-tulajdonos kollégával, aki azonnal rooting és ICS beta ROM install felé vette az irányt, Zoli úgy gondolta, felrakja a Motorola gyári software-ét a PC-jére. A képek áttöltésénél azonban megtörtént a baj, az utolsó 10 fotó szőrén-szálán eltűnt. A készüléken még meg lehetett egy darabig nézegetni, valami thumbnail vagy cache file-okban még megvoltak, de amikor ránézett sima USB-n keresztül, akkor már sehol nem találta, és az undelete sem segített. Fórumokon utánaolvasott, valakinek mind a 100 fotója eltűnt, szóval ő még jól járt.

Zoli arra a kérdésre nem tud érvényes választ adni, hogy mégis mit várt a gyári programtól, mi volna az a funkció, ami miatt érdemes ekkorát kockáztatni, viszont rálépett a megvilágosodás ösvényére, és kidolgozta első tételét, miszerint frankók ezek az okostelefonok, de csak akkor, ha mindössze angrybirdsözni meg időjárást nézni akarsz rajtuk, mert komolyabb feladatra alkalmatlanok, például hiába van rajtuk 5 Megapixeles kamera, ha amit fényképezel, úgyis letörli.

Attól tartok, ez a Defy+ is elindult a fal felé vezető úton.

Címkék: Android Vodafone Motorola Defy+

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr964182861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pozsi 2012.02.23. 11:39:28

Én ezt a két <s>programot</s> appot szoktam használni:

market.android.com/details?id=com.sand.airdroid
market.android.com/details?id=com.funkyfresh.samba

persze legegyszerűbb ha a google plus automatikusan feltölti magába a képeket.

pipskin 2012.03.10. 22:59:53

A válasz egyszerű. A memória kártyán van egy dcim mappa amiben van egy Camera mappa és ott vannak a fényképek. Valamiért elkezdi oda menteni.
süti beállítások módosítása