HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Pörögnek az események, egyik nap még azon mulatunk, hogy Steve Ballmer visszavonulásának a hírére megugrik a Microsoft árfolyama, másik nap meg felvásárolják a Nokiát. Bár nem hiszem, hogy a kalendáriumokba be fog kerülni a harmadik hír, azért nekem ez a legfontosabb: két napja egy Nokia Lumia 520-at használok.

NokiaLumia502-welcome.jpgCéges teszttelefon, azért erre esett a választás, mert ez a legolcsóbb eszköz, amelyen Windows Phone 8 operációs rendszer fut. Persze lesznek, akik észtartalékaim kimerülésének bizonyítékaként értékelik, hogy lecsapok egy Windows Phone készülékre, pedig csak bátor vagyok (mint a viccbéli ló). Ha szellemi leamortizálódásom közel van, annak leginkább az oka lesz ez a váltás.

Két nap tanulságai:

Nokia Lumia 520 account problem

  • A telefon fényképezőgép gombja egy nap után meghalt, tele van az album a zsebem belsejéről készült felvétellel.
  • A Microsoft account regisztrációján még lehetne csiszolni.
  • Szédülök. A GUI "olyan mint a zsiráf: szép, szép, de otthonra nem kellene", minden ide pörög, oda pörög,  kikapcsolni persze meg nem lehet. Mindazonáltal a Metro Modern launcher felület használható, nem mondom, hogy ezt választanám tízből, de jól megvagyok vele.
  • Szégyenszemre egy fórumról kellett kinézni, hogyan kell taskot váltani: a back buttont kell sokáig nyomni. Sose jöttem volna rá.
  • Csak választani lehet taskot, kilőni nem.
  • A böngészőben nem lehet úgy zoomolni, hogy a szöveg betördelődjék a képernyőre.
  • Szövegbevitelkor nem úgy kell a szavak belsejébe vinni a kurzort, hogy odabökünk (mint az állatok), hanem valahogy máshogy, többször sikerült már.
  • Egy, közös hangerő van. Pont.
  • A fényerő vagy automatikus, vagy három fokozat közül választható.
  • Az USA apps+game store-t szeretném használni a nyelv és a toplista miatt, de ott nem jelenik meg az "install" button. Most azt csinálom, hogy az URL-ben átírom kézzel az "us-en"-t "hu-hu"-ra, ha le akarok tölteni valamit.
  • A naptár app a Google naptárjából alapból csak a default kategóriát látja, a többit egy trükkel lehet csak előcsalogatni.
  • Végére hagytam a legsúlyosabbat: tegnap sikerült "zsebből" felhívni mutteromat.

Ha az egészségem nem emésztődik fel a küzdelemben, folytatás következik.

Címkék: usability launcher Windows Phone Nokia Lumia 520

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr435496004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása