HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Megy a tehén, issza a vizet, a víz szalad oltani a tüzet, a tűz égeti a kórót, a kóró ringatja a kismadarat, persze ez csak mese, a valóságban nincs happy end. Terápiás jellegű poszt következik.

A GSM egy rövidítés, amiben a "G" a "Global" szóra utal. Persze ez csak amolyan fantázianév, köze nincs a valósághoz, ahogy a Sport szelet sem egy erőnléti edzés kelléke. Vettem az USA-ból egy Motorola Droid2 Global telefont, a "Global" itt azt jelenti, hogy ez kétnormás, tudja a GSM-et és az elbaszott amerikai szabványt is, a sima Droid2 nem viszi a GSM-et.

A gép Verizon előfizetéses volt. A Verizon egy kedves kis cég, a brossúra szerint bármilyen GSM kártyával lehet használni a készüléket, kivéve az USA GSM-szolgáltatóit, mint pl. AT&T. Szóval a kártya SIM-lockos is, meg nem is, a neten azt írják a népek, hogy az ő hálózatukon megyen. Na, az enyémen meg nem (Telenor HU). Ezért aztán rendeltem pár dodóért unlock kódot, két helyről is, egyik sem működött, szépen lekameráztam a sikertelen kísérletet, elküldtem nekik, visszaadták a zsét, köszi. Ezen a vonalon elakadtam.

Szerencsére volt otthon egy Turbo SIM kártyám, ha nem láttál volna még ilyet, érdemes megnézni, a sarkában egy kis 8051-es dudorodik ki (bekarikázva), az egész úgy működik, hogy beékelődik a telefon és a SIM soros adatforgalma közé. Aki hajlamos rá, az kezdhet parázni, hogy tényleg csak roamingoltat a rajta lévő kis programocska, nem pedig emelt díjas számokat is hívogat ködös hajnalokon.

Nos, egy hónapig boldogság volt, igaz, a kártya miatt nem volt 3G adatforgalmam, de ennyi belefér. Egy hónap után elment az adatforgalom, majd két napra rá megnyekkent a SIM kártya.  A Telenornál ingyen kicserélték, kaptam szép matrajoska kártyát, a bankkártyából ki lehet törni a minit, abból meg a mikrót, vagy hogy hívják őket. Na, a kártya 2 napig bírta, kinyíródott szépen.

Megint kértem új SIM kártyát, de ezt már nem merem a Turbo SIM-mel együtt használni. Szerencsére van nálam tartós használatban egy HTC Status (ChaCha), ami unlocked, úgyis már régóta ígérem, hogy tesztelem, hát most akkor hajrá.

Ha valakinek van ötlete a Droid2 Global unlockolására, ne tartsa vissza!

Címkék: unlocking Motorola Droid2 TurboSIM HTH Status

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr145315879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása