HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Dobolni akarok, de nem sikerül. Leszedtem 4 appot is, mind csúnyán lagzik. A legjobb eredményt a Drums - Pro Drum Set nyújtja, de a Blade-emen és egy fürgébb tableten egyaránt kb. 100-200 msec is eltelik a képernyő megérintése és a hang megszólalása között (update: Samsung Galaxy S II-n ugyanúgy). Ha csak úgy próbálgatjuk, nem feltűnő, viszont élesben - egy meggondolatlan humánpolitikai döntés miatt a cégnél a második legjobb gitáros pozícióra szorultam vissza, így a szokásos év eleji bulin nem jutott analóg hangszer - lehetetlen, dobosunk (szintén kolléga, mikroelektronikai cégnél meg kell válogatni a dolgozókat) kifejezetten szenvedett tőle. Ha úgy ütök rá a kijelzőre, hogy a körmöm is hozzáér, tisztán lehet hallani a koppintás és a dob megszólalása közti időt. Sok.

Azt, hogy ez mennyire gáz, magam sem tudnám ennél jobban megfogalmazni:

Én 8bit-es demo coderként kezdtem. Ami ott nem fért bele 50 frame/sec-be, az nem volt még kész.

(forrás: Webisztán)

Programozóként úgy vélem, egy sample lejátszása nem akkora feladat, amihez valami nagyon izmos hardware kellene, más platformon nincs ilyen probléma, jönnek is ki a jobbnál jobb iPad-es zenei játékszerek, az emberek meg veszik mint a cukrot és örülnek neki. Valaki felvilágosíthatna, hogy csak rendes app nincs, az Android tényleg ezen a téren is ennyire lame? Vagy mindez csak az én bosszantásom végett történik, hogy a telefont a garancia lejárta előtt a falhoz vágjam?

Címkék: audio koncepció teljesítmény Android iOS

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr193530633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KTamas · http://ktamas.com/ 2012.01.09. 10:52:00

Szantog (szantog.com) fejtette ki ezt nagyonjol nekem egy New Tech Meetupon, mikozben leesett allal az amugy hihetetlen meno DJ Player (branding utan Red Bull RPM neven fut) appjaval jatszottam, amiben nem volt lag gyakorlatilag, ehhez persze az kellett hogy az egesz programot ARM assemblyben irja meg, odafigyelve. Szoval ott fejtette ki, hogy mivel nem tudsz Androidon ilyen alacsony szintre menni, a lag az benne van a rendszerben illetve a hangrendszerben, a reszleteket nem tudom mar, de a lenyeg h androidon nem fog sajnos az ember zenelni.

Mar sporolok egy ipadra kepregenyolvasas es DJ Playerrel valo jatszas celjabol.

KTamas · http://ktamas.com/ 2012.01.09. 10:52:57

(ja igen, az app iphoneon es ipadon futott, termeszetesen)

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2012.01.09. 11:09:24

De iOS-re van több muzak app is, az utolsó toy piano se laggol ennyit, vagy tévednék? Majd kipróbálom, vannak ismerőseim.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2012.01.09. 12:27:08

@KTamasEnty: mar hogyne tudnal androidon alacsony szintre menni, siman kodolhatsz ra ARM-ben. csak nem fog mukodni minden modellen, ergo gyarto / keszulek specifikus lesz a programod

KTamas · http://ktamas.com/ 2012.01.09. 12:28:37

@Syntax Error: oh. I stand corrected.

Mondjuk igy is remenytelen a helyzet ugye, olyan orult nincs aki megirja az osszesre.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2012.01.09. 12:31:15

@KTamasEnty: igen, ettol meg csaknem ugyanolyan szar a szitu, ez igaz

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2012.01.09. 13:51:54

Azért egy ARMV7-et lehet feltételezni, sőt, ARMV9-et. Különben meg supportált a natív, van NDK.

blog.sancho.hu · http://blog.sancho.hu 2012.01.10. 16:26:58

iOS-re van kis létrnszis drájver, Android alá nincsen. Mint ahogy általában sincsen kis létenszis ASIO drájver, csak hangkártya specifikus. Ha a hw gyártókat kötelezné az Android erre, akkor már izgalmasabb lenne, és készülhetnének az iPhone és iPad felületén taroló zenész appok.
süti beállítások módosítása