HTML

falhoz vágom

Egy máig is harcoló német alakulatot elhagyva csatlakoztam a Szovjetunió dicsőséges Vörös Hadseregéhez, azaz fiókba került a Palm Pré okostelefonom, mert hozzájutottam egy olcsó androidos készülékhez. Ez az élmény annyira erőteljes, hogy háborgó érzelmeimet rövid, de emellett szakmai korrektségre is törekvő írások formájában próbálom levezetni, melyek végén konklúzióként gyakorta jelenik meg a blog címével összecsengő tiszta rím.

Kövess Twitteren: @ern0plus4
Amerikai Apple szekció: @ottoolah

 
Tágítani akarod a látókörödet, és nem csak a mobil eszközökön akarsz mérgelődni? Akkor neked a TechZilla blog kell.

Egyre magasabbak a követelmények az iparágban, már a vaporware műfaj sem olyan kezdetlges, mint régen. Azelőtt elég volt bejelenteni valamit, aztán jól nem megcsinálni. Ezt csendben, mondhatnám, sunyiba' is el játszani: láttam olyan programot, amelynek pár menüpontja le volt szürkítve, azt sugallván, hogy a funkciók csupán a nem megfelelő hardware konfiguráció vagy valami más piszlicsáré ok miatt nem működnek. Persze amikor bekukkantottunk a motorház alá, kiderült, hogy csak odarajzolták a nevüket a menübe. Lehet, hogy a következő verzióban már tényleg benne lesznek? Egészen biztosan!

Átlátszó okostelefon

A Microsoft is mestere a porhintésnek, például a Windows Vista marketingjében nagy hangsúlyt kapott a WinFS, amelyik a filesystem forradalmasítását ígérte, eltűnnek a könyvtárak, és minden file relácós adatbázisba kerül, ahonnan sokkal könnyebb lesz előhalászni őket. A könnyen kiszagolható kamuszag (pl. mindjárt ott van a neve: Windows Future Storage) ellenére elég nagy visszhangra talált a dolog, és bár jelentős csalódást okozott, amikor megszűntették (egyes részek más termékekbe kerülnek beépítésre, írta a MS, aha, aha), sikeresen beleültette a fejekbe a Vista forradalmi jellegét, miközben az gyakorlatilag semmi hasznos praktikus újdonságot nem hozott.

A Google ennél is tovább ment: megcsinálta a Google Glass-t. Kipróbáltam, és instant csalódás volt, ez nekem egy okosszemüvegtől kevés. Viszont mint vaporware, egészen kiváló! Létező dolog, és köréje is rittyentettek mindent, ami egy terméknek jár. Innentől bárki csinál okosszemüveget, csak második lehet, és ha az még jobb is lenne, mint a Google Glass, nem vásárolunk belőle, mert inkább megvárjuk, amíg a Glass2 kijön, hiszen ahhoz már rengeteg app létezik, és - az előző hibáiból tanulva - egészen biztos kiforrott termék lesz. Vagy ha csak egy ráncfelvarrást kap a Glass2, akkor az azt következő, na, az már igazán forradalmi lesz!

Címkék: vaporware Google Glass

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://falhozvagom.blog.hu/api/trackback/id/tr646467555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása